Bahasa Indonesia :
CARA MEMBUAT PECEL
Bahan-bahan :
1. 8 bh kacang panjang (potong-potong kecil).
2. 1 ikat daun pohung (ambil bagian daun saja).
3. 150 gr tauge (bersihkan bagian ujungnya kemudian
rendam dalam air hangat).
4. 1 bh timun (iris-iris tipis).
5. 250 gr daun bayam.
Bumbu kacang yang dihaluskan
:
1. 300 gr kacang tanah (sangrai).
2. 1 sdt gula merah.
3. 100 ml air matang.
4. 5 bh cabai rawit.
5. 3 siung bawang putih.
6. 2 cm kencur.
7. ½ sdt terasi (bakar).
8. 1 sdt air asam jawa.
9. ½ sdt garam.
Cara membuat pecel :
1. Pertama, haluskan semua bahan bumbu kacang yang
dihaluskan.
2. Setelah itu rebus setengah matang semua sayuran
seperti kacang panjang, daun pohung, dan daun bayam lalu angkat dan tiriskan.
3. Selanjutnya, siapkan piring saji kemudian tata
semua sayuran seperti kacang panjang, daun pohung, tauge, irisan timun, dan
daun bayam diatas piring saji. Lalu tuangkan bumbu kacang yang sudah dihaluskan
tadi diatas sayuran.
4. Terakhir sajikan Pecel bersama irisan lontong dan
kerupuk.
Bahasa Jawa :
Carane Gawe Pecel
Ubarampe :
1.
8 kacang lanjaran (dipotong cilik-cilik)
2.
1 iket godhong pohung (dijupuk godhonge wae).
3.
150 gr tauge (resikna pucuke banjur direndem nganggo banyu anget).
4.
1 timun (diiris tipis-tipis).
5.
250 gr godhong bayem.
6.
Lontong lan kerupuk (terserah cacahe piro)
Bahan dienggo gawe bumbu kacang :
1. 300 gr kacang lemah (sangrai).
2. 1 sdt gula jawa.
3. 100 ml banyu mateng.
4. 5 lombok rawit.
5. 3 siung bawang putih.
6. 2 cm kencur.
7. ½ sdt trasi (diobong).
8. 1 sdt banyu asam Jawa.
9. ½ sdt uyah.
Carane nggawe :
1. 300 gr kacang lemah (sangrai).
2. 1 sdt gula jawa.
3. 100 ml banyu mateng.
4. 5 lombok rawit.
5. 3 siung bawang putih.
6. 2 cm kencur.
7. ½ sdt trasi (diobong).
8. 1 sdt banyu asam Jawa.
9. ½ sdt uyah.
Carane nggawe :
1. Lembutake kabeh bahan-bahan sing dienggo gawe bumbu kacang.
2. Sakwise kuwi godhog setengah mateng kabeh sayurane kaya kacang lanjaran, godhong pohung lan godhong bayem nuli angkat lan ditiriske.
3. Sabanjure, siapne piring banjur kabeh sayuran kaya kacang lanjaran, godhong pohung, tauge, irisan timun, lan godhong bayem ditata ing piring.
4. Nuli, tuangne bumbu kacang sing wis dilembutake mau ing dhuwur sayuran
kuwi mau.
5. Cawiske Pecel bareng irisan lontong lan kerupuk.
No comments:
Post a Comment